• Her er du:
  • Café
Print

Café tryk

Café Tryk i Svendborg er en del af CSV Sydfyn – Center for Specialundervisning for Voksne.
Cafeen er tilknyttet centrets 3-årige ungdomsuddannelse for unge med særlige behov og er både arbejdsplads og mødested for de unge.

Kunderne er først og fremmest nuværende og tidligere elever og kursister, men også beboere på handicapinstitutioner og medarbejdere på beskyttede værksteder på Syd- og Midtfyn kommer her. Cafeen er åben for alle, og der kommer et stigende antal gæster fra Svendborg. Desuden finder flere og flere turister vej til Café Tryk.

De omkring 15 café-medarbejdere er tidligere elever og kursister på CSV Sydfyn samt andre ligestillede, som ikke kan varetage et job på almindelige vilkår. Et team på to medarbejdere – en pædagog og en kok/faglærer – koordinerer, hjælper og støtter i det daglige arbejde.

Ud over at være arbejdsplads og mødested tilbyder Café Tryk også praktik og arbejdsprøvning for bl.a. CSV Sydfyns elever, Svendborg Kommunes Jobcenter og andre skoletilbud.

Se mere om Café Tryk på cafeens egen hjemmeside www.cafetryk.dk. Her ligger også en aktivitetskalender med oversigt over de forskellige fritidstilbud i cafeen.