Godt-på-vej (GPV)

Godt-på-vej (GPV)

Vores hold er til dig, som gerne vil blive bedre til at klare dig selv, samtidig med at du lærer at tage ansvar for eget liv og samfundsengagement.

 

Her kommer der nogle eksempler på, hvad du lærer hos os:

 

Botræning: Alt det som du skal lære om, hvis du skal bo for dig selv eller et sted med støtte. Eksempelvis din økonomi, sund og billig mad og hvordan du løser de daglige praktiske opgaver i din bolig.

 

Almen dannelse: undervisningen foregår med fokus på, at du skal blive så aktiv en samfundsborger som muligt. Derfor vægtes egne meninger og kommunikation højt. Du kommer til at arbejde tematisk med relevante samfunds problematikker. Her under Nyheder, hvad sker der i Danmark og verden, Borgerrettigheder/ borgerpligter, Etik og moral,- dannelse af egne holdninger til livets svære spørgsmål, Kønsroller (historisk og nutidigt), Kriminalitet og retssystemet, hvad skal der til for at et samfund fungerer. Du får mulighed for, hver dag, at træne og vedligeholde dansk og matematik.

 

Fritid: Her finder du af, hvad din fritid kan give dig. Eksempelvis idræts tilbud og ungeklubber. Sammen med din lærer får du overblik over hvordan og hvornår du går i gang med dine fritidsbehov.

 

Beskæftigelse: Igennem korte og lange praktikforløb prøver du af hvad du gerne vil arbejde indenfor. Det kan eksempelvis være i en børnehave, køkken/kantine, butik eller på et landbrug.

På skolen kan du deltage på Jobkursus, tage hygiejnebevis, førstehjælpsbevis og anden undervisning som hjælper dig videre efter CSV.

 

Du skal vide:

  • På Godt På Vej får du din egen kontaktlærer, som vil guide og hjælpe dig med stort og småt.
  • Vi har et skolemiljø, som er mobbefrit.
  • Vi er vilde med humor og venskaber.
  • Vi tager på lejrskole 1 gang om året.
  • Vi tager hensyn til dine behov for afvekslende undervisning.

Se også folderen under bilag.